fbpx
Freephone: 0800 0590 905
Int: +44 (0)800 0590 905

Vehicles

Nomad

Sleeps
up to 4

Aero

Sleeps
up to 2

Vista

Sleeps
up to 4

Aero Plus

Sleeps
up to 2

Vista Plus

Sleeps
up to 4

Grande

Sleeps
up to 6

Europa

Sleeps
up to 4

Saver 2

Sleeps
up to 2

Saver 4

Sleeps
up to 4

Campers for sale

7 redenen waarom een camper ideaal is voor een rondreis door Schotland

In oktober vlieg ik met mijn gezin naar Edinburg. We gaan een rondreis door Schotland maken. We hebben ervoor gekozen om ter plekke een camper te huren bij Bunk campers en daarmee in een week de Schotse Hooglanden te verkennen. In dit artikel geef ik je 7 redenen waarom een camper ideaal is voor een rondreis door Schotland

Met een camper ben je onafhankelijk van het weer en seizoen

Vanaf het moment dat we hebben besloten om in de herfstvakantie naar Schotland te gaan, denken we na over hoe we gaan rondreizen. Er is een bekende uitdrukking in Schotland (en Noorwegen, Ierland etc.) slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. Een camper waarin we allemaal passen, voelt voor mij als een goede jas waarmee we voorbereid zijn op eventueel slecht weer. Met een camper kun je het hele jaar op pad in Schotland, weer of geen weer. Onze camper is voorzien van verwarming en we passen er met zijn vijven gemakkelijk in. We hebben tijdens onze rondreis af en toe wat regen maar toch ook verrassend goed weer. In de ochtenden is het meestal wel flink afgekoeld en als ik ’s morgen wakker word, ben ik blij dat ik niet in een tentje lig maar lekker in mijn bed in de camper.

Camper huren schotland

 Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt

Een van de belangrijkste voordelen die ik tijdens onze rondreis door Schotland ervaar, is dat je met een camper kunt gaan en staan waar je wilt. We hadden vooraf wel een idee van de route die we zullen afleggen maar willen daar ook van af kunnen wijken. Als je hotels hebt gereserveerd, zit je vast aan die route. We bedenken in Fort William bijv. dat we eigenlijk toch graag naar Skye willen en rijden daar spontaan heen via de prachtige route naar Mallaig.

Camper huren schotland

Op Skye ontdekken we een ander groot voordeel. We hebben op de kaart een camping uitgekozen bij Sliganach maar ter plekke blijkt dat de camping al gesloten is. Gelukkig mogen we van de hoteleigenaar de camper naast de pub parkeren. Ideaal!

Camper huren schotland

Stel je voor dat we in het donker en in de regen nog verder op zoek hadden gemoeten naar een camping?  Deze avond eten we gezellig in de pub en de volgende ochtend prijzen we ons helemaal gelukkig, we bevinden ons op een van de mooiste plekken in Schotland. Wat een magnifiek uitzicht op de Cuillins, de beroemde bergen van Skye.

Camper huren schotland

Met een camper ben je zelfvoorzienend.

We hebben een camper gehuurd die van alle gemakken is voorzien. Er zijn een koelkast en keukentje met bijbehorende inventaris. We hebben zelfs een eigen toilet en douche aan boord! Ik kan je uit ervaring zeggen dat het erg fijn is om midden in de nacht niet naar een toiletgebouw te hoeven lopen. Onderweg doen we vaak al de boodschappen bij een supermarkt. Als we dan ’s ergens aankomen aan het eind van de middag, hoeven we nergens meer heen.

Als je alles bij elkaar optelt is een camper huren kostentechnisch ook interessant. Als je in een hotel zit, betaal je naast kamerhuur ook kosten voor uit eten. En als je niet je eigen auto mee hebt, kun je daar ook nog autohuur bij optellen.

Met een camper ben je zo geïnstalleerd op een camping

Voor ons is dit de eerste keer dat we met een camper op pad gaan. Een van de grote voordelen vind ik dat als je ergens aangekomen bent, je niet uren bezig bent met het opzetten van je tent, de bedden klaarmaken etc. Je zoekt een plekje uit, plugt de elektriciteitskabel in, draait de gaskraan open en je bent in feite al klaar. Wat een tijdswinst!

Camper huren schotland

’s Avonds voor het slapen gaan, moeten we alleen nog 1 bed klaarmaken. De zithoek wordt dan omgetoverd in een tweepersoonsbed. In onze camper hebben we 5 a 6 slaapplekken. De spullen in het stapelbed achterin en in de alkoof (op het dak boven de bestuurder) kunnen we gewoon de hele week laten liggen.

Camper huren schotland

Met een camper heb je goed uitzicht

Een van de verrassende voordelen van met een camper onderweg zijn, is dat je erg goed uitzicht hebt op de weg en de omgeving. Je zit namelijk veel hoger waardoor je over andere auto’s uit kunt kijken. En dat is erg prettig als je door prachtige natuurgebieden in de Schotse Hooglanden rijdt!

 

Camper huren schotland

Tijdens onze rondreis heb ik ook ervaren dat mensen met campers iets speciaals hebben met elkaar. Ik merk al snel dat mensen vanuit tegemoetkomende campers me altijd groeten. Het is blijkbaar een soort ongeschreven regel dat je naar elkaar zwaait. Ik heb dit snel door en vanaf dag 2 zwaai ik ook vrolijk terug!

Camper huren schotland

In een camper slaap je perfect

Ik ben vooraf benieuwd hoe we zullen slapen in de camper die we gehuurd hebben en ik word aangenaam verrast. We zijn met zijn vijven maar het past allemaal gemakkelijk. Achter in de camper is een stapelbad waar onze oudste twee kinderen zich terug kunnen trekken. Deze ruimte is deels met een schot af te sluiten. Wij slapen zelf in de alkoof boven de bestuurdersplek.

Camper huren schotland

Onze jongste zoon kan op het bed in de zithoek. Ik slaap echt goed! De matrassen zijn van prima kwaliteit en we hebben dekbedden zodat we het echt niet koud krijgen. De verwarming hoeft ’s nachts niet eens aan. Met speciale rolluiken kunnen we de boel verduisteren, zodat we niet wakker worden van de zonsopgang. Tenzij je dat wilt natuurlijk want wakker worden vlakbij Eilean Donan Castle met een prachtige rode zonsopkomst is ook niet mis.

Met een camper kom je op de mooiste plekken

Last but not least, met een camper kun je naar de mooiste plekken in Schotland. Ik was vooraf benieuwd hoe het zou gaan met het rijden met een camper maar ik moet toegeven dat ik snel gewend ben. Natuurlijk pas je je rijgedrag aan. Wat ik bijzonder vind, is dat anderen zich ook aan jou aanpassen. Vaak rijden we op een single track road (eenbaansweg) en zie ik een tegenligger al honderden meters verderop wachten om mij er langs te laten.

We kunnen met de camper overal heen waar we willen en stoppen regelmatig om te genieten van de prachtige panorama’s die we onderweg tegen komen. Ook vinden we altijd wel een plek om te parkeren. Zoals bij de Fairy Pools op Skye waar we een wandeling gaan maken. Als we terugkomen, moet ik een stukje doorrijden om een keerpunt te vinden op deze single track road.

Kijk en geniet maar even mee…

Een camper is ideaal voor een rondreis door Schotland

Ik weet het nu zeker, een camper is ideaal voor een rondreis door Schotland. Dankzij de camper kunnen we optimaal genieten van een fantastisch land. We komen snel weer terug en hoeven dan niet lang te denken. We gaan weer camperen door Schotland!

Met 8 verschillende camper van en motorhome modellen te huur, starten prijzen voor een 2-persoons camper vanaf slechts £35 per dag in de Roadie – een compact camper van, perfect voor kleinere wegen!

Mocht je zoeken naar extra ruimte en comfort, probeer dan onze luxueuze 6-persoons Grande mobilhome, en geniet van een road trip rond Ierland in een appartement op wielen. Kook, relax, maak plezier en stop langs de weg met je Bunk Camper!

Voor meer informatie en boekingen, email [email protected], bel +44 (0)2890 813057. Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van onze laatste promoties, reistips en routes doorheen Ierland!